Lépjen kapcsolatba velünk
TEL: + 86-574-62735995
E-mail: sales@syil.com.cn
Cím: # 20 GaoFan Road, Xiaodong Ipari Zóna, Yuyao City, Zhejiang, Kína.
Haza > hírek > Tartalom
A numerikus vezérlőrendszer karbantartása
May 11, 2017

(1) az üzemeltetési eljárások és a szokásos karbantartási rendszerek szigorú betartása

CNC berendezések üzemeltetőinek, hogy szigorúan tartsák be az üzemeltetési eljárásokat és a rendszeres karbantartási rendszert, az üzemeltető technikai minőségi előnyeit és hátrányait fontos tényező befolyásolja a kudarc gyakoriságát. Amikor a gép meghibásodik, az üzemeltetőnek figyelmet kell fordítania a jelenet megőrzésére és a karbantartó személyzetre, hogy őszintén megmagyarázza a helyzetet az elemzés megkönnyítése előtt és után, a hiba okainak diagnózisát és azonnal kizárta.

(2), hogy megakadályozza a piszok belsejét a belső vezérlőberendezésbe

A gép üzletében általában olajos köd, por és egyenletes fémpor van. Miután a CNC rendszer áramköri lapjára vagy elektronikus eszközeire esik, könnyű a szigetelési ellenállást okozni a komponensek között, sőt okozhatják az alkatrészek és az áramköri kártya sérülését. Néhány felhasználó nyáron annak érdekében, hogy A CNC rendszer túlterhelt hosszú távú munkát, hogy nyissa ki a CNC szekrény ajtót a hő, ez egy nagyon nemkívánatos módszer, amely végül vezethet gyorsított kárt a CNC rendszer, meg kell próbálnia csökkenteni a nyitott CNC szekrény És erős elektromos ajtó.

(3) a rendszer túlmelegedésének megakadályozása érdekében ellenőrizze, hogy a hűtőventilátor vezérlőszekrény megfelelően működik-e. Hat hónaponként vagy negyedévente ellenőrizze, hogy a csatorna szűrő le van-e zárva, ha a szűrő túl nagy mennyiségű porának felgyülemlése és nem időszerű tisztítása miatt a hőmérséklet a CNC szekrényben túl magas.

(4) a tárolóelemek rendszeres ellenőrzése és cseréje Az általános CNC rendszer a CMOS RAM memóriaegységen belül újratölthető akkumulátor karbantartási áramkörrel biztosítja, hogy a rendszer ne feszültség alatt legyen a memória tartalma alatt. Általánosságban, még akkor is, ha még nem sikerült, évente egyszer meg kell változtatni annak biztosítása érdekében, hogy a rendszer megfelelően működjön. Az akkumulátor cseréjének a CNC rendszer tápegységének állapotában kell lennie, hogy megakadályozza a RAM cseréjét, amikor az információ elvész.